Отстраниха синдик заради превишаване на права

Отстраниха синдик заради превишаване на права
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Христо Иванов изключи Даниела Куцева от списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици в производството по несъстоятелност по Търговския закон.

Причината са извършени сериозни.

Заповедта подлежи на обжалване пред Върховния административен съд и след влизането й в сила ще бъде обнародвана в „Държавен вестник“, съобщават от Министерството на правосъдието.

Заповедта е издадена в резултат на проверка на Инспектората на министъра по Закона за съдебната власт, започнала след сигнал на член на управителното тяло на „Технологичен център – Институт по микроелектроника” АД (ТЦ-ИМЕ АД) срещу Даниела Куцева в качеството ѝ на временен синдик, назначен от Софийски градски съд (СГС) като обезпечителна мярка по чл. 629а, ал. 1, т.1 от Търговския закон (ТЗ).

Проверката на работата на Куцева като временен синдик на ТЦ-ИМЕ АД е установила редица нарушения и превишаване на права. През юни 2014 г., ден преди да встъпи в длъжност и без все още да притежава качеството на временен синдик по чл. 629а, ал. 1, т. 1 от ТЗ, тя е сключила договор за охрана от името на дружеството. По правило временният синдик по чл. 629а от ТЗ не представлява дружеството и няма право да сключва договори и да поема задължения от негово име.

#Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници