Microsoft обяви официално името на следващата версия на Windows

Microsoft обяви официално името на следващата версия на Windows
A A+ A++ A

Досега Microsoft се въздържаше да съобщи официалното име на следващата версия на Windows и само предполагахме, че ще се казва Windows 8. Е, това вече е факт, а наименованието се отнася само за варианта за х86 архитектура. Версията за ARM процесори ще се казва Windows RT и ще се разпространява само в комбинация с хардуер - т.е. ще се продава с таблети и лаптопи с ARM чипове и няма да е достъпна самостоятелно. С нея ще се предлага и версия на Microsoft Office, която е оптимизирана за използване чрез сензорни екрани.

Заедно с това научихме и какви са версиите, в които ще се предлага Windows 8, и те са значително по-малко в сравнение с досегашните издания. Освен Windows RT ни очакват още два варианта - Windows 8 и Windows 8 Pro, като всички ще поддържат работа с клавиатура, мишка и сензорен екран, а потребителите ще могат да избират какво да използват в зависимост от нуждите им. На разположение е и магазинът за приложения Windows Store.

За много потребители Windows 8 ще е правилният избор. В него се включват вече споменатите (Microsoft Office ще се продава отделно) екстри и обновени версии на Windows Explorer и Task Manager, подобрена работа с повече монитори и опция за превключване на езика на интерфейса - досега тази функция беше достъпна за Enterprise и Ultimate версиите на Windows. Windows 8 Pro ще е за ентусиастите и бизнес потребителите, като ще им предложи допълнителни функции като криптиране, виртуализация, управление на компютъра и връзка с домейни. Като допълнение ще може да се инсталира и Windows Media Center.

Повече информация за включените във всяка версия възможности има тук:
http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници