Един от атентаторите в Анкара е жена

Един от атентаторите в  Анкара е жена
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Един от двамата терористи-самоубийци, които се взривиха сред участниците в митинга в Анкара, е жена, съобщиха турски криминалисти.

След мощтинте експлозии двамата самоубийци са били буквално пръснати, органите им са транспортирани до специализирана болница, но самоличността им все още не е идентифицирана.

По разкази на очевидци  жена е влязла в една от тоалетните в сградата на централната гара в столицата. Тя се забавила в кабинката подозрително дълго, а когато излязла, била опасана с бомби и с бързи крачки се отправила към хората на митинга.

Президентът на САЩ Барак Обама е уверил турският лидер Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор в готовността си да подпомогне на страната в борбата ѝ срещу тероризма, съобщи пресслужбата на Белия дом, предаде ТАСС.

Обама е уверил своя събеседник, че „американците чувстват солидарност с народа на Турция“.

Две експлозии прогърмяха в събота в Анкара, в началото на демонстрация с участието профсъюзни организации и турската медицинска камара. Демонстрацията е била насочена към призоваване за край на конфликта между Турция и кюрдската организация ПКК. По данни на турските власти броят на загиналите в резултат на експлозиите в Анкара е 86 души, а други 186 са ранени.
Турската главна прокуратура е назначила петима следователи за разследването на атентата в Анкара. 

#Турция #Анкара #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници