Google Drive стартира до дни за Mac, Windows, Android и iOS

Google Drive стартира до дни за Mac, Windows, Android и iOS
A A+ A++ A

Облачната услуга за съхранение на файлове Google Drive ще бъде представена до дни, пише сайтът The Next Web, който е получил достъп до чернова на съобщение за пресата от партньор на Google. В него са били споменати всички основни детайли за предложението, което най-вероятно ще бъде представено в средата на другата седмица и ще бъде достъпно на адрес http://drive.google.com . Ето и другите детайли. Google възнамерява да предложи на всеки потребител по 5GB място за съхранение на файлове, което ще е безплатно. За сравнение: основният конкурент Dropbox осигурява по 2GB, но предлага и различни начини за добавяне на допълнително място.

Google Drive ще осигурява и лесен начин за закупуване на още място, но засега не са известни условията и цените, при които ще стане това. Услугата ще може да се използва чрез Windows и Mac (посредством папка, чието съдържание се синхронизира с акаунта), а освен това ще има и клиенти за мобилните операционни системи iOS и Android. Пазарът на облачни услуги става все по-конкурентен и компании като Apple, Amazon и Microsoft вече имат свои предложения. В мобилната област нещата също се раздвижват и компании като HTC и Samsung вече осигуряват на потребителите на определени продукти (серията One и таблета Galaxy Tab 2) 25GB в Dropbox.

http://thenextweb.com/google/2012/04/16/google-drive-detailed-5-gb-for-free-launching-next-week-for-mac-windows-android-and-ios/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници