Мигрант е убит на българо-турската граница

Мигрант е убит на българо-турската граница
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един нелегален афганистански мигрант почина при инцидент на българо-турската граница, предаде БГНЕС. Инцидентът стана близо до Средец.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов обясни, че граничен патрул от трима служители се е натъкнал на групата близо до град Средец. При опит да бъдат задържани нелегалните мигранти са оказали съпротива

Групата от около 50 души не се подчинила на полицейско разпореждане. Това е принудило български полицай да употреби оръжие.

"Това което мога да кажа е, че около 22.00 часа трима служители се натъкват на 50 незаконно проникнали в страната, най-вероятно от афганистански произход. Оказали са съпротива и един от нарушителите, вероятно от рикошет, е бил ранен и е починал", каза главният секретар на МВР.

"В момента имаме задържани 54 нарушители – всички са мъже между 20 и 30 години, самоопределят се с афганистански произход и определено са в добра спортна форма, посочи комисар Костов.

Той уточни, че служителите на МВР, които са били в района тази нощ, са дългогодишни служители с опит.

Това е първият случай на загинал мигрант при стрелба на границата от началото на бежанската криза, която обхвана Европа.

Заради инцидента премиерът Бойко Борисов напусна срещата на върха на Европейския съюз и отпътува за София. 

 

#мигрант #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници