Вълнение 3-4 бала държи бедстващия кораб край Варна в открито море

Вълнение 3-4 бала държи бедстващия кораб край Варна в открито море
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма опасност за екипажа и турския кораб, който бедства в Черно море близо до Варна. Турският кораб се казва „Пазар” и е 3000-тонен, превозвал е олио за Истанбул, съобщи Пламен Бонев, началник на сектор „Спасителна морска дейност” във Варна, цитиран от БГНЕС.

Причината за аварията на кораба е спиране на водна помпа в двигателното помещение, вследствие на което се е получил теч и водата е започнала да пълни машинното отделение. Доставена е втора помпа, но течът не е бил отстранен и затова корабът е останал на рейд в акваторията на Черно море.

МО изпрати вертолет към мястото на инцидента, но след като се оказало, че няма опасност за екипажа и кораба, се е върнал в базата „Чайка”.

Наблизо е корабът „Ентърпрайс”, обслужващ нефтеното находище, който следи за състоянието на турския кораб, съобщи Бонев. Той добави и че се очаква от Турция също да пристигне плавателен съд, който да окаже помощ на пострадалия кораб. Тепърва ще се решава дали корабът да бъде буксиран до Варна или до Балчик, но поради силното вълнение на морето от 3-4 бала, за момента операцията е спряна.


#турски кораб #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници