Земеделски производители внасят сигнал срещу зам.-министър

Земеделски производители внасят сигнал срещу зам.-министър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на седмицата ще внесем сигнал срещу заместник-земеделския министър Васил Грудев в компетентните служби с факти, данни и обстоятелства, които описват извършваните от него престъпления. Те са за милиони евро, реализирани са огромни печалби.

Това каза Александър Атанасов, председател на Асоциацията на агро-екологичните земеделски производители, предаде БГНЕС.

Днес пред земеделското министерство се събраха земеделски производители на протест, насочен срещу незаконните и неправомерни действия на ресорния зам.-министър на земеделието и храните Васил Грудев, отговарящ за ПРСР. Според тях той неправомерно и в нарушение на всички административни процедури еднолично, и въпреки категоричното несъгласие на експертите, участвали в работните групи, променя наредби точно преди излизането им в Държавен вестник. Протестиращите искат да помогнат на министър Десислава Танева и призоваха министър-председателя Бойко Борисов да чуе истината за действията на Васил Грудев, и да се освободи от, по техните думи, ''псевдоексперта''.

Протестът беше за липсата на диалог и желание на министерството да не предприема и извършва нормативни промени, които са абсурдни, неаргументирани и в нарушение на действащите норми, законодателството и най-вече в противоречие на приетите програма и регламенти на Европа. Според тях това ще доведе до санкции.

„Надявам се все пак да не бъде спряна програмата и да платят цената нашите членове и другите земеделски стопани”, каза още Атанасов и даде пример с направлението по мярка 214 сеитбооборот, който спасило 1 млрд. на България.

#сигнал #Бойко Борисов #Десислава Танева #Васил Грудев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници