Асен Генов подаде жалба в Страсбург заради „КОЙ? БКП–ПОЗОР!"

Асен Генов подаде жалба в Страсбург заради „КОЙ? БКП–ПОЗОР!"
A A+ A++ A

Асен Генов, едно от най-познатите лица на протеста срещу кабинета "Орешарски"  и един от най-активните участници в "Протестна мрежа", и Цветелина Сърбинска подадоха жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург срещу решението на XIII въззивен състав на Софийски градски съд, с което им се налага административна санкция глоба в размер от 1500 лв. за надписите „КОЙ? БКП–ПОЗОР! КОЙ!”.

През ноември 2013 г. Генов бе арестуван на ул. "Позитано" №20 с още няколко души, защото боядиса със спрей паметника пред входа на централата на БСП.

Генов и Сърбинска планират да продължат по съдебен път да търсят отговорност на Столична община и община “Възраждане” за това, че "незаконният и безстопанствен декоративен елемент на тротоара на ул. "Позитано" №20 все още не е преместен и не е потърсена административна отговорност на лицата или организацията, отговорна за поставянето му в противоречие на правилата".

Двамата получиха оправдателна присъда на първа инстанция в Софийски районен съд. При разглеждане на делото на втора инстанция прокуратурата не поддържа обвинението. Аргументите на прокуратурата са, че това не е престъпление, самото деяние не е противообществено и не е доказано безспорно кой е извършителят. След това XIII въззивен състав на Софийски градски съд им наложи административна санкция.

#Асен Генов #Генов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници