Изключително тежка група за България на път към Рио 2016

Изключително тежка група за България на път към Рио 2016
БГНЕС
A A+ A++ A

Изключително тежка е групата на българския национален отбор по волейбол за европейските квалификации за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

„Лъвовете“, които финишираха на четвърто място на Европейското първенство по-рано през месеца, ще трябва да се борят с действащия олимпийски шампион Русия, европейския шампион и носител на титлата в Световна лига 2015 Франция и неудобния по принцип за нас отбор на Финландия.

Това стана ясно от разпределението на двете групи за европейската олимпийска квалификация в Берлин, която ще се проведе от 5 до 10 януари 2016 година. Нашите трикольори са в група В, а в група А са домакините Германия, световният шампион Полша, Сърбия и Белгия.

В групите всеки ще играе срещу всеки, след което първите два отбора в класирането ще се срещнат на полуфиналите, а накрая ще се проведе финал и мач за трето място.

Само победителят в квалификациите ще получи директна квота за участие на Олимпийските игри, а вторият и третият тим ще се включат в световната олимпийска квалификация в Япония.

Още подробности за сложния квалификационен процес и чудовищната група на България четете в Sporta.bg

#волейбол #волейболен отбор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници