Главният прокурор поиска свалянето на още два имунитета

Главният прокурор поиска свалянето на още два имунитета
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две искания до ЦИК за снемане имунитета на Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево.

Искането срещу Емин е във връзка с образувано досъдебно производство за купуване на гласове.

Установено е, че Ахмед Емин при условията на продължавано престъпление е предложил на шест лица имотна облага, за да упражнят избирателното си право в полза на партията, от чиято листа е кандидат за общински съветник за община Бургас.

На 16 октомври пастор от Евангелската църква посетил с. Извор, обл. Бургас и дарил на шест лица в тежко материално положение по една печка за отопление. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмд Емин, който им обещал, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номера на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.

Искането срещу Димитър Орехов е заради притежание на наркотични вещества. В имота му в село Татарево и в оранжерия, намираща се в двора на къщата му, са открити и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис.

 

#имунитет #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници