Левски повали Черно море и се усамоти на върха

Левски повали Черно море и се усамоти на върха
Официален сайт на Левски
A A+ A++ A

Левски продължава да бъде на първо място в класирането на А група и след 13-ия кръг, след като постигна трудна, но и ценна победа с 1:0 над Черно море на стадион „Георги Аспарухов“.

Зрителите на трибуните не станаха свидетели на спектакъл, а домакините доминираха през по-голямата част от срещата и заслужено се поздравиха с успеха, макар да не създадоха кой знае колко чисти голови положения.

Единственото попадение падна в 44-ата минута след центриране от корнер на Радослав Цонев, което бе засечено с глава от Максимилиан Кернер в обрания ъгъл на вратата. Михаил Венков опита да изчисти пред голлинията, но единствено засили кълбото в мрежата на тима си – 1:0.

Така Левски продължава да е непобеден от Черно море на „Герена“ от 26 април 1958 година, а Никола Спасов остава без успех като гост на „сините“ и от четвъртия си опит. Левски има 25 точки и не само запазва лидерската си позиция, но увеличава преднината си пред втория Литекс на 2 пункта, след като по-рано днес ловчанлии завършиха наравно 0:0 като домакини на Локомотив (Пловдив).

Черно море с 18 точки е на пета позиция. В най-ранния мач за деня Ботев (Пловдив) спечели с 1:0 срещу последния в класирането Пирин.

Подробности за мача Левски - Черно море вижте в Sporta.bg

#Левски #Черно море #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници