Крадецът, ограбил учителка, остава в килията

Крадецът, ограбил учителка, остава в килията
A A+ A++ A

Мирослав Асенов от "Факултета", който нападна учителката Мариета Чалъкова във физкултурния салон на детска градина в столичния кв. “Павлово”, остава в ареста. Пред съда циганинът се оправда, че му трябвали пари за операция.

“Много съжалявам за това, което съм извършил. Исках да си направя операция от херния, а баща ми отскоро започна работа и няма пари”, каза пред Софийския районен съд Асенов.

18-годишният циганин Мирослав има 4 присъди за кражби, като една от тях е извършил в друга детска градина.

В понеделник той се промъкнал вътре и се скрил зад пердето на салона. Децата го забелязали, а учителката видяла, че чантата ѝ е отворена и портмонето й липсва. Чалъкова казала на нападателя да ѝ го върне и тогава той извадил сгъваем нож, за да я сплаши. След това избягал. Свидетели на екшъна станали деца и родители.

От 5 декември 2014 г. до 1 юли 2015 г. е осъждан 4 пъти. Наказанията му досега са били пробация и лишаване от свобода, но условно. Тогава е бил непълнолетен. Последният грабеж извършил в изпитателния срок на четвъртата присъда.

Според съда той е можел да се поправи, но не се е възползвал от милостта на магистратите при предишните си осъждания, пише "24 часа".

 

#крадец #учителка #Павлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино