Миков: Тежка загуба за БСП на тези избори

Миков: Тежка загуба за БСП на тези избори
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Резултатът от втория тур очертава, че БСП има кметове в 60 общини без нито един областен град. Не може да има друга оценка, освен, че това е тежка загуба, заяви председателят на БСП Михаил Миков, предаде БГНЕС.

По думите му обаче това не кореспондира с внушенията за заличаването на БСП от политическата карта на страната. Той посочи, че причините са много и предстои анализ в изпълнителното бюро на партията.

Според лидера на БСП причините на първо място са свързани и с формиращата се след тези избори парична демокрация в България с основна политическа платформа разпределянето на пари. Миков отбеляза, че БСП все още не може да стигне до широк кръг граждани, чиито интереси са залегнали в платформата и идеите на партията.

"Съчувствам на тези които, гласуваха поради страх, благодаря на членовете и симпатизантите на БСП, на кандидатите за кметове и общински съветници, които искрено участваха в тази кампания", каза Миков. 

Относно заявката на лидера на ДПС Лютви Местан, че ДПС е втора политическа сила, Миков коментира: "Добре, че не я е определил за първа". Смятам, че ние сме втората политическа сила, пропорционалните гласове за БСП са 390 хиляди, а нашите партньори от "БСП лява България" имат още около 36 хиляди гласа, каза председателят на БСП. Той посочи, че числата са ясни и всякакви интерпретации са субективен подход.

#избори #Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници