Съдии подкрепят полицаите: На властта й липсва стратегическо мислене, отговорност

Съдии подкрепят полицаите: На властта й липсва стратегическо мислене, отговорност
Протест на служители от МВР в Разград Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съюзът на съдиите в България /ССБ/ обяви подкрепа за прнотестите на служителите от МВР и обвини кабинета, че с действията си води до изостряне на противопоставянето в обществото.

“През последните дни българското общество става свидетел на поредните опити за противопоставяне и настройване на едни професионални групи срещу други - на полицаи срещу съдии. И това се провокира не от друг, а от правителството”, сочат от ССБ в отворено писмо по повод на протестите на полицаите срещу орязването на техните социални придобивки.

"Напълно споделяме възмущението на полицаите от скрития и лишен от какъвто и да било диалог начин, по който се посяга на техните права чрез преходни и заключителни разпоредби в Закона за държавния бюджет”, пише в разпространения от ССБ текст.

Според съдийската колегия е тревожно, че министерството на финансите внася законодателни предложения, които сочат пълна липса на стратегическо мислене и държавническа отговорност точно в тези сектори, за които правителството декларира намерение за реформи – МВР и съдебната власт.

Поведението на изпълнителната власт води до изостряне на противопоставянето в обществото и рискува да компрометира реформата на съдебната система и защитата на обществения ред, предупреждават от ССБ.

#съдиите #полицаите #правителството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници