Планът на Сорос: Европа да отделя по 15 000 евро на човек и да приема по 1 млн. бежанци годишно

Планът на Сорос: Европа да отделя по 15 000 евро на човек и да приема по 1 млн. бежанци годишно
A A+ A++ A

ЕС трябва в следващите години да приема поне по 1 милион мигранти всяка година, привличайки средства от неправителствените организации, църквата и от бизнесмени. Планът, цитиран в македонския вестник "Дневник", е на Джордж Сорос и цели справяне с бежанската криза на Стария континент.

Планът предвижда през първите две години всеки един от мигрантите да получава по 15 000 евро, които те да използват за настаняване, здравеопазване и образование.

Според Сорос бежанците трябва да бъдат настанявани "там, където поискат".

В плана е записано ЕС да гарантира и финансирането на помощите за бежанците в Ливан, Турция и Йордания, както и да създаде икономически зони по тези места, включително и в Тунис и Мароко. Сорос смята, че по този начин ще бъдат привлечени чужди инвеститори и ще бъдат открити работни места за бежанците.

Джордж Сорос призовава и за създаване на специална Агенция за мигрантите в ЕС, защото досегашните институции не функционират и не са ефикасни.

За да се сложи край на паниката при тази криза, Сорос предлага да бъдат създадени специални канали за търсещите убежище от Гърция и Италия до тяхната крайна дестинация.

В петата точка от неговия план пише: ЕС да създаде оперативни и финансови договори за спазване на световните стандарти за бежанците.

#Джордж Сорос #план #бежанците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »