Слаб вятър и температури до 18 градуса в неделя

Слаб вятър и температури до 18 градуса в неделя
A A+ A++ A

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. По-значителни увеличения на облачността ще има в Източна България. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните в повечето места ще са между 13° и 18°.

Утре облачността над страната ще е променлива, в много райони намаляваща до слънчево. В сутрешните часове отново, но на по-малко места в низините, ще има мъгла, която до обяд ще се разсее, съобщават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

По-значителна, ниска слоеста облачност ще има над високите полета на Западна България. Около и след пладне ще се появи слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще са повишат и

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла, а през деня – незначителна висока облачност. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 14-15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планинските масиви от Западна България ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На места от мъглата ще преръмява. В останалите райони облачността ще е разкъсана, на много места до предимно слънчево.

Ще духа умерен, и временно силен вятър от североизток, север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.



#време #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници