Ясни са финалистите на PTC Bulgaria Open

A A+ A++ A

Снукър турнирът в зала "Универсиада" PTC Bulgaria Open има изцяло нови финалисти в лицето на единствения останал член на топ 16 Марк Алън и един от най-силните уелсци Райън Дей. Двубоят за титлата е от 20 часа.

Марк Алън - Марк Уилямс 4:0

Пистолета от Северна Ирландия Марк Алън се класира на първия финал в кариерата си в България и първи дуел за титла през настоящия снукър сезон. Под аплодисментите на пълната трибуна „А“ на зала „Универсиада“ Алън срази с 4:0 блестящия до този момент Марк Уилямс – един от най-великите в историята – и не остави никакви съмнения, че заслужава да се бори за титлата.

1-ви фрейм: Алън първи записа точки на сметката си, но не можа да направи повече от 22, а след няколко сейфти удара на масата се върна Уилямс, който се възползва от пропуск на съперника и получи шанс за по-сериозен брейк. При седем оставащи Червени уелсецът изпусна лесна топка и прекрати серията си на 33. Алън само това и чакаше - брейк от 74 (до Черна) за откриване на резултата.

2-ри фрейм: Уилямс откри резултата в партията с дълга Червена, но след комбинация със Синята трябваше да продължи да играе сейфти. След като повтори упражнението, на практика предостави шанс на Алън с дълга Червена да се намести между основата на топките и да се разиграе. Топките бяха достатъчно сложно скупчени около горния ляв джоб, за да се затрдуняват и двамата да правят сериозни комбинации, като бързо отново преминаха към сейфти. Алън спечели размяната и изгради брейк от 62, за да поведе с 2:0.

Всичко за 1/2-финалите може да прочетете в Sporta.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници