Радан Кънев: След Париж е нужна силна европейска реакция

Радан Кънев: След Париж е нужна силна европейска реакция
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

След случилото се в Париж е нужна изключително силна обща европейска реакция, както и обща реакция на НАТО. Това коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев днес във Варна. Той посочи, че терористичните атаки във Франция са поредното доказателство за нуждата от обща европейска политика по отбрана и обща система за сигурност. България и всички други гранични държави трябва да бъдат инициатори за такава обща политика, посочи Кънев.

Страната ни трудно ще упражнява лидерство, ако не покаже, че тук се спазва върховенството на закона. В този контекст е императивно за България да се направят промени в Конституцията и да се даде стартът на съдебната реформа, посочи Кънев.

Крайно време е ЕС и НАТО да вземат крути мерки срещу "Ислямска държава", допълни ген. Атанас Атанасов. Той посочи, че в борбата с тероризма са необходими системни, а не кампанийни мерки. "Някои субекти - къде на Запад, къде на Изток, ще трябва да се лишат от печалбите си от нефта, за да има спокойствие", каза още Атанасов. По думите му в момента за България няма пряка заплаха, но това не означава, че нашата държава не трябва да взема системни мерки, за да обезпечава сигурността си.

Във вътрешнополитически план Кънев коментира, че срещу лидерите на Реформаторския блок, както и срещу някои министри, се води системна клеветническа кампания, но това няма да ги спре да настояват и да работят за провеждането на ключовите реформи.

Източник: БГНЕС

#терор в Париж #НАТО #съдебна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници