Обама: Има умерен прогрес на дипломатическия фронт

Обама: Има умерен прогрес на дипломатическия фронт
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама призова да не се слага знак за равенство между бежанците и терористите.

„Днес обявяваме ново споразумение. Ние рационализираме процеса, чрез който споделяме разузнавателна информация и операционна военна информация с Франция“, каза той, цитиран от АФП.

Американският държавен глава също така поздрави „умереният прогрес“ по отношение на дипломатическите усилия за решение на сирийския конфликт след провеждането на срещите на високо равнище във Виена.

„Започнахме да виждаме умерен прогрес на дипломатическия фронт, който е от критично значение“, каза държавният глава като допълни, че „разговорите във Виена отбелязват първият път, в който всички ключови държави застанаха заедно... и постигнаха общо разбиране“.

По време на своето изказване американският държавен глава също така заяви, че Вашингтон не е разполагал с конкретна разузнавателна информация за нападенията от петък.

„Няма конкретни споменавания на тази атака“, каза президентът.

„Хората, които бягат от Сирия са най-наранените от тероризма, те са най-уязвимите“, каза той по време на пресконференция след срещата на върха в турския курорт Анталия. „Много е важно да не затваряме сърцата си за жертвите на това насилие и да не започнем да слагаме знак за равенство между въпросите с бежанците и на въпросите с тероризма.''.

 

 

#Барак Обама #дипломация #САЩ #Сирия #Париж #Атака #бежанци #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници