Даниел Митов: България не бива да бъде обвинявана за оръжието в Париж

Даниел Митов: България не бива да бъде обвинявана за оръжието в Париж
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докато не се изпълни в целия си мащаб споразумението от Минск, България няма да преосмисли санкциите срещу Русия. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Даниел Митов по отношение на санкциите срещу Русия, предаде aгенция „Фокус“.

„България, както и всички останали страни-членки, са обвързани със споразумението от Минск по отношение на санкциите срещу Русия. Докато не са изпълнени в целия си мащаб тези споразумения, няма да има никакво преосмисляне, нито на България, нито на която и да е била друга европейска държава“, коментира той.

По отношение на изказването на президента на Република България, че Русия води хибридна война на Балканите, Даниел Митов коментира, че за хибридна война се говори за повече от две години.

„Диалог с Русия се води по отношението на решаване на конфликта в Сирия. Не може да се предлага оставането на Башар Асад на власт и не бива да се действа сепаративно, както действа Русия. Координационните действия да се работи по-координирано и съвместно, е добра стъпка напред. Знаете, че Русия е на масата във Виенският конгрес. Казусът „Сирия „ и казусът „Украйна“ нямат нищо общо по между си“, добави министър Митов.

Във връзка с информацията, че във Франция са се открили български автомати министър Митов заяви, че „Още не сме обсъждали този въпрос, но доколкото разбрах тези автомати са били произвеждани през 80-те години. Как едно оръжие се е озовало от едно място на друго може да се установи. България няма нужда да бъде обвинявана за наличието на подобно оръжие“, каза той. 

#Париж #Атака #Русия #Минск #България #споразумение #Даниел Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници