Всеки пети българин със заем за Коледа

Всеки пети българин със заем за Коледа
A A+ A++ A

Делим си първото място с Полша, Чехия ни гони

Една пета от българския народ са взимали заем, заради коледните подаръци, който варира между 300 и 350 лева. Това показват резултатите от международно проучване на агенция IPSOS за дружествата ПРОФИ КРЕДИТ, в което са взели участие 4 000 души от Полша, Чехия, Словакия и България.

Според изследването българите са най-отворени към идеята да купят коледни подаръци на разсрочено плащане. Двадесет и три процента от тях вече са го правили, а 35% споделят, че биха се възползвали от подобна услуга. Останалите 42% споделят, че по-скоро биха избегнали разсрочване на плащането за коледни подаръци.

Според глобалния маркетингов директор на ПРОФИ КРЕДИТ в Европа, Ондржей Локвенц, е важно хората да не се поддават на коледните истерии и всички трикове, които търговците им прилагат. Безсмислено е да се задъжнява заради предмети, които са излишни на близките ни.

Българите сме първи по кредити, но последни по покупки, тъй като почти всеки българин купува подаръците си през декември, малка част в деня преди Бъдни вечер, а само 13% от нас са готови с подаръците си през ноември.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници