Кампания набира книги за читалища в Козлодуй

Кампания набира книги за читалища в Козлодуй
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стартира кампания за събиране на книги от лични библиотеки, в полза на читалищата от Община Козлодуй. Кампанията е инициирана от ДП „Радиоактивни отпадъци”, съобщи за Радио “Фокус” Розалина Русева, ръководител на информационния център на предприятието.

Тя посочи, че това е стара идея, която е реализирана за пръв път през 2010 г.

„Тогава само за две седмици събрахме около 300 книги, които дарихме на читалищните библиотеки в селата Гложене и Бутан. Тази година около деня на народните будители се срещнахме с хората, работещи в тези читалища и се открои нуждата от поредно попълване на библиотечния фонд”, коментира тя.

Настоящата кампания е обявена в кая на миналата седмица и вече е пристигнала първата пратка.

„Дарителката ни донесе 84 книги. Сред тях има доста интересни заглавия на световни автори. Книгите са много добре запазени”, уточни Русева. Тя допълни, че на този етап ще бъдат подпомогнати читалищните библиотеки в селата на община Козлодуй - Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара.

„В случай, че съберем много книги и се окаже, че ресурсът на тези читалища е недостатъчен, постепенно ще разширим периметъра. Поддържаме отношения с Хайредин и община Мизия”, обясни Розалина Русева и добави, че тази кампания ще бъде перманентна. 

#Хърлец #Гложене #Бутан #книги #кампания #читалища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници