Волен Сидеров с две искания за снемане имунитет

Волен Сидеров с две искания за снемане имунитет
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание две искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Волен Сидеров за извършени от него престъпления от общ характер през 2011 г. в гр. Батак и през 2013 г. в гр. София.

Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура и касаят следното:
1. На 17.05.2011 г. в гр. Батак на площад „Освобождение“ по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, народният представител Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал.2 във вр. с ал. 1 от НК.

2. На 21.05.2013 г. в гр. София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Репортерът бил обграден от представители на ПГ на ПП “Атака“ до стената на сградата на Народното събрание , като не го допускали да се оттегли. Пристигналият на място полицейски служител застанал между журналиста и Сидеров и придружаващите го лица, в резултат на което обграденият успял да се оттегли. Словесната атака на Волен Сидеров се пренесла пряко върху полицейския служител, отново с обиди и заплахи. Полицаят е блъснат в областта под гърдите от Сидеров и в същото време на висок тон е обвинен от него, че сам е бутал и блъскал народен представител. В резултат от блъскането на Волен Сидеров, полицейският служител изпитал силна болка, залитнал назад и отстъпил. Кадри от това поведение са били разпространени от медиите.

Събраните доказателства сочат на хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници