Лиляна Павлова: 160 млн. лева са предвидени за спешните центрове

Лиляна Павлова: 160 млн. лева са предвидени за спешните центрове
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''През новия програмен период фокусът ще бъде върху реновирането на спешните центрове,'' заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Петър Москов, Павлова откри нов център за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания в Александровска болница. Павлова подчерта, че 280 млн. лв. от Оперативна програма “Регионално развитие”, са били отделени за дейности и мерки, свързани с онкологичните заболявания. Инвестицията е направена в цялата страна - 16 държавни болници и 21 общински болници. Така 40 здравни заведения са получили високоспециализирана апаратура.

В новия програмен период от 2014 до 2020 г. по ОП “Региони в растеж” се предвижда подкрепа на реформата в сектор “Спешна помощ”. Предвидени са 160 млн. лв., с които в поне 200 общини и в големите градове ще бъдат реновирани центровете по “Спешна помощ”. Във високопланинските центрове пък ще бъдат допълнително осигурени и средства за ремонт на сградите.

Намерението на Павлова е и да бъдат закупени 400 линейки и така да бъде постигната завършеност и на още една сфера “Спешната помощ” - с линейки, оборудване и всичко необходимо за стационара и спешните центрове.

От следващата година Павлова се надява, че тези проекти ще бъдат факт и ще продължи работата. Предколедно Павлова обяви, че още един проект, по който са кандидатствали лекарите от Александровска болница, е бил одобрен и ще бъде финансиран със средства от рефинансиране по програма “Джесика”. Парите ще бъдат осигурени за допълнителни ремонти и техника в болницата.


#Лиляна Павлова #Бойко Борисов #Александровска болница #Спешна помощ #центрове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници