ДБГ остава в управлението, кани депутатите на ДСБ за обща декларация

ДБГ остава в управлението, кани депутатите на ДСБ за обща декларация
A A+ A++ A

Движение „България на гражданите“ продължава подкрепата си за правителството- "като гаранция за стабилност на институциите и неизбежност на реформите". Това обяви лидерът на движението Меглена Кунева след заседание на Изпълнителния съвет.

„Ще предложим на партньорите на РБ и ГЕРБ декларация за подкрепа на правителството, съдържаща ясни ангажименти, че през следващите шест месеца ще бъдат постигнати видими резултати в няколко области“, каза Кунева.

От партията ще предложат на всеки от народните представители от РБ да се присъедини към декларацията за управленските приоритети, с което да се препотвърди единството на формацията и ангажиментите за реформи в рамките на управляващата коалиция.

Очаква се утре партиите от Реформаторския блок се очаква да излязат с общо решение.

Съпредседателят на коалицията Радан Кънев коментира, че би било много зряло, ако останалите партии оттеглят подкрепата си за управлението, но министрите им останат в кабинета, както постъпиха от ДСБ след поморийската си среща.

СДС вече обяви, че остава в управлението.

ДСБ през уикенда решиха да минат в опозиция. Националното ръководство на ДСБ сне политическото си доверие от правителството и реши да напусне парламентарното мнозинство в 43-то Народно събрание. Петър Москов обаче остава здравен министър, а също и член на партията, напуска само заместник-председателското място.




#„България на гражданите“ #Меглена Кунева #Реформаторския блок #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино