Меркел: Мутликултурата е лъжа

Меркел: Мутликултурата е лъжа
A A+ A++ A

В обръщение към Християн-демократическия съюз (ХДС) в понеделник германският канцлер Ангела Меркел изказа намерение за намаляване на бежанския поток, влизащ в Германия.

Канцлерът подчерта, че като водеща икономическа и политическа сила Германия има "хуманитарен императив" да приема хора, бягащи от безредиците в Сирия. Но след като вече е приела около 1 млн. души, Германия трябва "значително да намали" броя на новопристигащите.

От думите на Меркел става ясно, че от страна на бежанците трябва да бъдат полагани повече усилия, за да бъдат асимилирани в германското общество. Освен това канцлерът напълно отхвърли идеята за мултикултурност, която в някои части на Европа е свързана с политика на стимулиране на различни културни групи да живеят в отделни общности.

"Онези, които търсят убежище при нас, също трябва да спазват нашите закони и традиции, както и да се научат да говорят немски", каза Меркел. "Мултикултурността води до паралелни общества, и следователно мултикултурността остава голяма заблуда."

#Меркел #канцлер #Сирия #бежанци #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници