Цветанов нарече искането за ново коалиционно споразумение с РБ "емоционално"

Цветанов нарече искането за ново коалиционно споразумение с РБ "емоционално"
A A+ A++ A

Зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов отхвърли идеята за ново коалиционно споразумение с партиите от Реформаторския блок, както поискаха от "Раковски" 134 след днешната среща на лидерите на коалицията.

Според огласената декларация това е едно от условията на Реформаторите да дадат още шест месеца подкрепа за кабинета.

"Смятам, че това е несъстоятелно. Всичко това, което сме направили преди една година, сме се ръководили от рационалните интереси. Днес не смятам, че трябва да коментираме емоционалните изказвания на когото и да било", коментира Цветанов, цитиран от "Фокус".

"Когато сме направили взаимните компромиси, за да направим стабилно правителство, за да можем действително да стабилизираме държавата и да правим политики, които да са полезни за обществото, е несериозно да излезеш и да си тръгнеш", смята зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му "в момента няма субект, който да поставя условия на партията". Това се отнасяло както до партиите от Реформаторския блок, които обявиха, че за момента продължават да подкрепят правителството, така и за ДСБ, откъдето пък посочиха, че техни депутати биха подкрепили предложения на мнозинството в парламента, но при определени условия.

"Ние смятаме, че трябва да водим разумни и много прагматични разговори, които да не ни отклоняват от общите цели, които сме си поставили – стабилно правителство и реализиране на цял управленски мандат", каза Цветанов.

арламента.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници