ГЕРБ предлага Екатерина Захариева за министър на правосъдието

ГЕРБ предлага Екатерина Захариева за министър на правосъдието
A A+ A++ A

Има предложение за правосъден министър от ГЕРБ и това е Екатерина Захариева, каза пред "Блумбърг" Даниел Вълчев от движение "България на гражданите". Захариева е директор на кабинета на президента Росен Плевнелиев и бе министър в двете служебни правителства.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не бе така конкретен - пред БНТ той каза: "Има трима кандидати за поста".

По думите на Цветанов се търси министър, който да получи подкрепата на почти всички парламентарно представени групи, като се залага на професионалната експертиза. Цветанов уточни, че двама от кандидатите са действащи магистрати.

"Премиерът полага максимални усилия в рамките на тази седмица да има предложение за персонална кандидатура, която да бъде гласувана в 43-ия парламент и съм убеден, че това нещо ще се случи в рамките на тази седмица", коментира Цветанов.

Захариева е юрист по образование. Преди да оглави кабинета на президента, тя беше главен секретар на президентството. Преди избирането на Плевнелиев беше в екипа му в регионалното министерство като заместник-министър. Досега тя е била вицепремиер в двете служебни правителства, които президентът Росен Плевнелиев сформира, като в първото заемаше длъжността министър на регионалното развитиие, а във второто, съвместно с тази длъжност беше и министър на инвестиционното проектиране. 

 

#Екатерина Захариева #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници