Реформаторите гласуват по личен избор конституционните промени

Реформаторите гласуват по личен избор конституционните промени
A A+ A++ A

Парламентарната група на Реформаторския блок обсъди поведението на представителите си при предстоящото трето четене на промените в Конституцията. Пред БНР Димитър Делчев, секретар на ПГ РБ, каза: "Това решение трябва да е на нивото на отговорността на момента".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира пред БНТ, че не очаква да има общо решение в РБ. "Но ние не представяме да търсим общото", посочи той.

За необходимите 180 гласа Кънев отбеляза, че те са отговорност на хората, които събраха 204 гласа при първоначалния компромис. "Не знам кой ги сглоби тогава, но ако обичат, да си ги събират пак", каза той. 

"Прагът на търпимост към лъжите на колегите вече намалява и е възможно да преминем в опозиция", допълни Кънев.

"Присъствието ни в РБ може да бъде преразгледано в следващото ни национално събрание
Готови сме да станем дясна опозиция. "Демократи за силна България" направи големи компромиси в името на съдебнта реформа", отбеляза още лидерът на ДСБ.

Според Делчев, възможно е да се стигне до актуализация на коалиционното споразумение:

"Ние искаме да изведем 5 неща пред скоби и да кажем, че в следващите шест месеца трябва да дадем реални резултати на обществото, като ни се даде знак, че наистина сме важни и сме част от това управление. В противен случай, ако ние не сме в управлението, за да правим и инициираме реформи, в които вярваме и които са добри за България, ние нямаме причина да оставаме".

Димитър Делчев каза още, че очаква преговорите за преформулирането на коалиционното споразумение за управление да започнат възможно най-скоро.

"Ние не искаме нищо различно от тях, освен гаранции, че това, което сме подписали, ще се спазва. Аз мисля, че не би трябвало да има проблеми за крайния резултат", заключи той. В случай обаче, че до актуализация не се стигне, блокът вероятно ще напусне управлението, повтори секретарят на ПГ.

Според анализатора Момчил Дойчев предоговаряне на коалиционното споразумение няма да има.

"Възможно е Бойко Борисов да каже друго. Възможно е дори депутатите да бламират Бойко Борисов, но ми се струва, че такова предоговаряне няма да има. Просто трябва да се спазват сключените споразумения За съжаление, видяхме, че те не се спазиха и съдебната реформа не беше проведена в нейния необходим радикален вариант, който беше договорен през септември", каза анализаторът.

 

#Реформаторския блок #Конституцията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници