Захариева: Неслучването на съдебната реформа ще доведе до неслучване на други реформи

Захариева: Неслучването на съдебната реформа ще доведе до неслучване на други реформи
A A+ A++ A

За качество на съдебната власт и реална реформа - а не само на хартия - ще се бори номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева. Това обясни тя в парламента след среща с парламентарните групи, подкрепящи кабинета.

На срещата бяха представителите на ГЕРБ, Реформаторския блок - без ДСБ, Патриотичния фронт и АБВ.

"Приех, защото това е изключително важна реформа и защото получих уверение от всички партии, подкрепящи кабинета, че за тях тази реформа е също толкова важна. Че ще има реални стъпки, не само на хартия за случването й", обясни Захариева, към която бе отправен въпрос за мотивите й да се нагърби с нелеката задача в този момент.

"Това е реформата на реформите. Без реални стъпки в нея, без успокояване и връщане на разговорите по нея на експертно и професионално ниво, нищо няма да се случи. А неслучването на съдебната реформа ще доведе до неслучване на редица други реформи", заключи бъдещият министър.

Екатерина Захариева добави, че когато се говори,че искаме по-добър живот, е важно усещането за справедливост, а за привличане на инвестиции - качеството на съдебната власт.

Междувременно от ДПС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър.

„Няма да я подкрепим не защото имаме съмнения за експертните и професионални качества на предложената кандидатурата, а като знак, че трябва да се подходи много отговорно към този изключително важен ресор", каза народният представител Четин Казак и подчерта, че ресорът се нуждае от много сериозна компетентност, усърдие, отдаденост и изпълнение на мисията.

„Силно се надяваме, съдебната реформа да се случи  по начин, който да бъде съответстващ на очакванията на българското общество и на нашите европейски партньори“, посочи още депутатът.


#съдебната власт #Екатерина Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници