Станимир Стоилов за Левски, Ботев...

Станимир Стоилов за Левски, Ботев...
A A+ A++ A

Станимир Стоилов безспорно е най-успешният български треньор – както у нас, така и зад граница. Мъри е боготворен от много фенове на Цар Футбол и мразен от доста. Сигурното е едно – не оставя никого безразличен. В България всеки разбира от политика и футбол, но Стоилов е сред малцината, които доказаха, че имат понятие от второто. Мъри пое никому неизвестния тим на Астана и го направи отбор, с който се съобразяват всички в Европа. С бюджет, който в никакъв случай не може да се нарече баснословен. За отбора от столицата на Казахстан чуха из целия свят, след като взе 4 точки в групите на ШЛ. Архитектът на успехите са Стоилов и щабът му, съставен още от Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Левскарите си мечтаят Мъри пак да поема „сините“, с които също игра в ШЛ, ботевистите си скубят косите, че го изгониха с обиди. Станимир Стоилов успява, защото назовава нещата с истинските им имена и е човек и треньор с принципи, които не нарушава. Специалист, който често ползва понякога непопулярни методи в името на крайната цел. Треньор, който отстоява позициите си. Станимир Стоилов се съгласи да даде интервю, специално за Sporta.bg. Пред медията ни той разкри прелюбопитни неща, както за престоя си в Казахстан, за виждането си за родния футбол, както и някои наболели въпроси, които терзаят родния запалянко.

-Г-н Стоилов, къде сте в момента и къде смятате да изкарате коледните и новогодишни празници?

-Това не е важно, аз винаги слагам черта на разграничение между професионалната и лична сфера. Принцип ми е на лични въпроси да не отговарям.

-Тогава кажете - успявате ли да заредите батериите в България и да разпуснете след успешния, но тежък сезон?

-Опитвам се да заредя батериите. Най-вече в психологически план. Ттрудено е след толкова успешен и емоционален сезон човек да се отърси от всичко, но се надявам да успея.

Цялото интервю, което Sporta.bg направи, може да прочетете на този линк.

#Станимир Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници