Отчаяние тласнало 33-годишната Лилия да изостави детето

Отчаяние тласнало 33-годишната Лилия да  изостави детето
A A+ A++ A

"Бях отчаяна! Нямаше къде да живея с детето", разказа пред телевизионните камери 33-годишната Лилия Делева, която остави 11-месечното си бебе край пловдивска кооперация и се озова в ареста.

Два дни след драматичния случай десетки пловдивски семейства предлагат да осиновят момиченцето, за което майката признава, че няма средства да се грижи.

Жената обаче твърди, че не се е отказала и заявява, че ще се бори да си върне детето.

От дома на баба си Цонка Василева в село Долна махаламайката разказа пред бТВ, че във фаталния ден, когато изоставила бебето, била силно депресирана и объркана. Сутринта била изгонена от къщата на свекървата си в село Житница.

Лилия била системно пребивана и тормозена от мъжа, с когото живее на съпружески начала.

В момента не разполага нито със средства, нито с подслон, където да се грижи за своята 11-месечна дъщеричка. Баба Цона, която отглежда другите две деца на Лилия, е категорична, че няма да допусне бебето в дома си, тъй като така ще обрече на мизерен живот другите си две внучета.

По-големите деца на Лилия са добри ученици, баткото е приет наскоро в Художествената гимназия.

Свекървата на Лидия, в чийто дом жената живеела доскоро с малката Владислава и нейния баща, също не приемала снаха си и внучката си.

„В онази къща постоянно имаше скандали и побоища. Свекърва ми и девер ми постоянно настояваха мъжа ми да ме изгони, заедно с детето”, разказа пред Нова тв Лилия. Бащата на Владислава все още не я е припознал.

Преди да се настани във въпросния дом, семейството живяло на квартира, но мъжът останал без работа и не можели да си позволяват да покриват разходите си.

„Когато Влади беше на един месец, свекърва ми я завела при социалните и казала, че никой от семейството не иска да се грижи за нея. През това време аз бях отишла да видя другите си две деца”, разказа жената.

#бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »