Миков ще предложи на новата опозиция (РБ) съвместен вот на недоверие

Миков ще предложи на новата опозиция (РБ) съвместен вот на недоверие
A A+ A++ A

БСП готви поредица от парламентарни атаки срещу кабинета в различни сектори от управлението, като ще разчита на съвместни действия с всички опозиционни сили, включително от Реформаторския блок.

"Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема, каза лидерът на социалистите пред бТВ.

Запитан конкретно до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите, които са в опозиция – ДПС и "Атака", а защо не и на Радан Кънев и неговата група”.

За рокадата в правосъдното министерство мнението му е, че когато се сменя министър трябва да има и някаква промяна в политиката. "Очевидно не става въпрос за това”, отбеляза Миков.

В парламента се очакват отчетите на ВКС и ВСС, напомни той - срокът е бил още 31 май.

От новия министър Екатерина Захариева в левицата нямат специални очаквания.

„Няма никакъв сигнал, нито от министър-председателя Борисов, нито от новия министър, че ще има промяна в политиката в областта на съдебната власт. Там има редица натрупани проблеми, за които даже няма усещане. Нещо повече, вчера чух, че Христо Иванов ще работи с новия правосъден министър. За какво тогава си подаде оставката и се смениха?”, запита Михаил Миков.

 

#Михаил Миков #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"