Ски сезонът е открит, чакаме 60 хил. туристи

Ски сезонът е открит, чакаме 60 хил. туристи
A A+ A++ A

Без достатъчно сняг, но с големи надежди зимните курорти откриха ски сезона днес. За хиляди ентусиасти съоръженията на Боровец и Пампорово работиха безплатно.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха зимния ски сезон 2015/2016 в Пампорово в присъствието на евродепутата Владимир Уручев, министъра на спорта Красен Кралев.

Според Георгиева заетостта на базата е около 70% и се очакват както организирани, така и индивидуални туристи от Гърция, Турция, Сърбия, Великобритания, Румъния, Македония, Молдова. Очаква пиковите периоди за турския пазар да бъдат в края на януари и началото на февруари, като се надява, че броят на туристите ще нарасне с 10%.

Курортът е изпратил един много успешен зимен сезон-2014/2015 година, като от туристите близо са били 55 000 души. Заместник-министър Георгиева уточни, че 77 % от тях са били българи, което е един изключителен успех. Тя обясни, че през съоръженията на ски зоната са преминали много повече хора – около 200 000 и заяви, че в Пампорово през зелените сезони е имало над 40 000 туристи.

Ирена Георгиева поздрави представителите на курорта „Пампорово” за голямото международно признание в усилието му да организира световния Интерски конгрес през 2019 година. Тя посочи, че това е най-мащабното събитие в зимните спортове след олимпийските игри и припомни, че Световната организация на ски учителите и преподавателите по снежни спортове се събира веднъж на четири години за обмен на опит и практики.

В 10-дневния форум ще се включат над 40 страни, което означава още по-голяма популярност на България като туристическа дестинация.

 

#Пампорово #Боровец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници