Опит за убийство в обвинителния акт срещу акушерката Емилия Ковачева

Опит за убийство в обвинителния акт срещу акушерката Емилия Ковачева
A A+ A++ A

В опит за убийство е обвинена акушерката Емилия Ковачева, която малтретира няколкодневно бебе по време на нощна смяна в столичната клиника „Софиямед”.

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт, в който случаят, разбунил обществото и предизвикал незабавен арест, е формулиран като престъпление по чл.116, ал.1, т.4, пр.2, т.5 и т.6, пр.2 и пр.3, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1, пр.2 от НК.

Акушерката Емилия Ковачева е обвинена за това, че на 18.04.2015 г. в гр. София, за времето от 01.49 часа до 03.12 часа, в отделение по акушерство и гинекология с дейност „Неонатология” на УМБАЛ „Софиямед” ООД, в стая за интензивно лечение и специални грижи за новородени, направила опит умишлено да умъртви малолетната Н.Д., родена на 14.04.2015г., която поради възрастта си се е намирала в безпомощно състояние. 

В обвинителния акт пише още, че Емилия Ковачева е нанесла множество силни удари с ръка и стъклено шише за хранене в областта на главата и тялото на детето, задушавала го е с ръце в областта на врата му. Вследствие на нанесените удари и упражнената сила по отношение на малолетната Н. Д. е причинно постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, изразяващо се в причиняването на тежка черепно – мозъчна травма и тежък мозъчен оток. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалото бебе начин и с особена жестокост и същото макар и довършено, не са настъпили предвидените от закона и исканите от дееца общественоопасни последици от това престъпление, а именно смъртта на детето, поради оказана спешна висококвалифицирана медицинска помощ от лекари в МБАЛ „Токуда".

#обвинителен акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници