Франция и Русия ще обменят разузнавателна информация за групировките в Сирия

Франция и Русия ще обменят разузнавателна информация за групировките в Сирия
A A+ A++ A

Министрите на отбраната на Франция и Русия Жан-Ив льо Дриан и Сергей Шойгу се споразумяха страните им да започнат обмяна на специална разузнавателна информация за терористичните групировки в Сирия. Френският военен министър беше на двудневно посещение в руската столица.

Разговорите на френския министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан с руския министър на отбраната Сергей Шойгу обхващат нуждата от по-голямо сътрудничество в сферата на разузнаването. В края на двудневното посещение на френския министър на отбраната в Москва малко неща са известни, но фактът, че Франция иска да разшири и да обменя разузнавателна информация с Русия, показва решимостта им да се справят с проблема на екстремизма и тероризма в Сирия.

Разузнавателните ни служби ще заздравят вече съществуващите връзки между тях, което изисква засилване на сътрудничеството. Трябва да увеличим обмена на военна информация, както за въздушните удари, така и за разположението на различните групировки в Сирия, каза френският министър на отбраната след разговори в Москва с руския си колега Сергей Шойгу.

Сближаването между Франция и Русия започна след атентатите в Париж на 13 ноември, след което президентът Франсоа Оланд посети Москва, в рамките на обиколката му по световните столици, в търсене на консенсус за създаване на международна коалиция против групировката „Ислямска държава“. Няколко дни след това Владимир Путин нареди на руския крайцер „Москва“, които се намира край бреговете на Сирия в Средиземно море, да устави контакт с френските си колеги от „Шарл де Гол“ и да започнат общи действия срещу екстремистките групировки в близкоизточната държава.

Посещението на Жан-Ив льо Дриан в Русия,според експерти, е имало за цел да засили координацията между френската и руската военна авиация в сирийското въздушно пространство.

#Жан-Ив льо Дриан #Сергей Шойгу #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"