БСП: За 10 хиляди българчета няма място в градините

БСП: За 10 хиляди българчета няма място в градините
A A+ A++ A

"Въпреки че според системата за класиране все още не достигат места за над 10 000 деца в градините, общината не ускорява темповете на решаване на проблема и разчита той да се реши единствено с помощта на правителството, чиито мерки ускорено намаляват раждаемостта в страната", заяви на пресконференция Борис Цветков, секретар на Дискусионен клуб за социална и местна политика и общински съветник от БСП.

"Това е на фона на образованието като приоритет за общината. През тези години се разходваха над 350 млн. лв. за общински ясли, детски градини и ремонти на училища. Лисата на места в градините и яслите е един от проблемите на младите хора, които искат да имат първо или второ дете", заяви Цветков.

Стана ясно, че последните данни класират България на трето място в света по смъртност. За сметка на това имаме един от най-големите спадове на раждаемостта, който вече е 4 100 родени деца през 2015 г., по-малко от 2014 г. по данни на НСИ. През 2014 г. родените деца са били 62 066, през тази година те са 57 972.

 

#деца #БСП #Борис Цветков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници