Лютви Местан няма намерение да подава оставка

Лютви Местан няма намерение да подава оставка
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ДПС Лютви Местан не възнамерява да подава оставка като лидер на ДПС и такава не му е била поискана.

Попитан дали ДПС ще се разцепи и ще се създаде нова политическа сила, Местан отговори: аз винаги ще работя за идеите на ДПС, предаде БГНЕС. Местан заяви, че стои зад декларацията, прочетена от него в парламента.

На извънредния брифинг, който Местан даде днес в Кърджали, той обяви, че отправените критики от Ахмед Доган са без сериозни аргументи. Това е нормална позиция на партия, която подкрепя евроатлантическата ориентация на България, добави Местан.

Аз стоя зад позицията си в парламента за сваления руски изтребител и не приемам, че това е грешка, отбеляза още Местан. Той каза още, че очаква днес като резултат от заседанието на Централния съвет на ДПС да получи „най-ценния подарък” за рождения си ден и отправи апел към заседаващите да не потъпкват човешкото си достойнство.

Междувременно днес от 13,30 ч. започна извънреден Централен съвет на ДПС. Лютви Местан заяви, че по устав заседанието на Централния съвет трябва да се състои на 11 януари преди началото на новата парламентарна сесия.

Той е очаквал да научи до 9.30 часа тази сутрин от Рушен Риза дали наистина ще има извънредно заседание, но потвърждение за това не е получил. По тази причина смята да остане през следващите дни в Кърджали.

Лютви Местан потвърди, че се очаква посещение на турския външен министър в Кърджалийско Мевлют Чавушоглу. Той ще присъства на възпоменателните митинги край Тюркян чешма и в Момчилград. Тези две прояви по традиция се провеждат на 26 и 27 декември.


#Лютви Местан #ДПС #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници