Стефан Чолаков празнува имен ден с хората в кризисен център - носи им храна

Стефан Чолаков празнува имен ден с хората в кризисен център - носи им храна
A A+ A++ A

Авторът на идеята "Хладилник за бедни" Стефан Чолаков празнува днес именния си ден заедно с бедни хора от кризисния център, на които носи храна. Част от тях са ми станали приятели, идвайки да се хранят от хладилниците в София, разказа той пред бТВ.

Най-напред в кв. „Иван Вазов”, след това пред мюфтийството бизнесменът постави хладилници, от които бедни хора взимат храна, излишна за други. "Това са хора, които се движат в централната част, с някои от тях станахме приятели, играем табла", разказа Чолаков.

По думите им на много от тях мафията е отнела имотите и ги е изхвърлила на улицата. В България според него за бедните хора никой не полага усилия. "Видях документи как социални служби купуват примерно картофите три пъти по скъпо, отколкото вие може да си купите от пазара. За съжаление животът на тези хора също е далавера за политиците. Нещастието им се използва за далавера на политиците", категоричен е Чолаков.

Българин в Швейцария, който работи в банковата система, предложил да даде 3 млн евро за фонд за защита от държавата, каза още Стефан Чолаков. Идеята е ако на едно семейство с две или три деца съдебният изпълнител реши да вземе къщата или единственото жилище, от този фонд да се взимат пари, да се откупи кредитът и те в следващите 10 години да могат да си го вземат безлихвено или с много малка лихва.

"За съжаление държавата играе срещу нас", заключи бизнесменът.

Впечатленията му са от множество пътувания, които предприел след регистрирането на фондацията „Ако си дал”. "Оказва се, че огромна част от населението на страната не се справя с живота", видял Чолаков.

#Стефан Чолаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници