Продължава почистването на снега в цяла България

Продължава почистването на снега в цяла България
A A+ A++ A

След обилните снеговалежи, днес обстановката в страната постепенно започва да се нормализира. В някои места като например Силистренско, все още е тежко положението заради падналия сняг, редица пътища са затворени или с ограничено движение в областта. След снежната буря и отрицателни температури, сковали Варна, нормалният ритъм на живот в града се завръща.

Според справка, изпратена от районните кметове, снегът във Варна е изчистен. Но това е само справката. Повечето малки улици в центъра на града продължават да са със снежна покривка и заледени от ниските температури. По туристическите курорти около Варна, снегорин не е минавал. Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 30 училища в цялата Варненска област. За цялата страна е неучебен ден в общо 49 училища заради влошена пътна обстановка или непредвидени ремонти. 24 часа след 20-сантиметровото „снежно” бедствие, положението в Благоевград е малко по-добро.

24 часа след 20-сантиметровото „снежно” бедствие, положението в Благоевград е малко по-добро, почистени са повечето от улиците в града, но проблем създават паркираните по основните пътни артерии автомобили. Тротоарите, предимно по-тесните все още не са почистени, хлъзгави са, техниката на общинската фирма „Биосторой” е паркирана около офиса, няколко фадроми минават като на парад през града, демонстрирайки готовност за нов снеговалеж. Вчера сутринта положението бе много тежко - непочистени улици, освен тези, по които се движат автобусите на градския транспорт, буксуващи при всеки наклон автомобили, десетки затрупани под 20-те сантиметра сняг. Болшинството от тях така и си останаха край пътя, тъй като бяха изолирани от пътя, затрупани от снегорините.

И понеже придвижването с автомобил в града се оказа мисия невъзможна, те си останаха там и така - затрупани и непочистени от снега. Заради новонатрупалия сняг през нощта в Казанлъшко, машини продължиха да опесъчават и почистват пътищата и днес, за да може тази сутрин всички граждани, при зимни условия, да се придвижат до детските заведения, училищата и работните си места. През нощта са положени 80 тона пясък и луга по обработените пътни мрежи. Почистени са районите около предприятията, автогарата, жп гарата, Болницата и Поликлиниката. Продължава работата по почистването около училищата, детските заведения и малките улици в отделните квартали на Казанлък. Заради новонатрупалия сняг през нощта в Казанлъшко, машини продължиха да опесъчават.

Пътната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Новият сняг, който вяла снощи е с дебелина от 4 до 8 см. Няма затворени пътища и проходи, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора. От 0 ч. до 3 ч. през нощта е бил затворен проходът Хаинбоаз по искане на Великотърновска страна заради ледения дъжд, който е валял в региона на област Велико Търново. След това проходът е отворен и няма ограничение за движението на моторни превозни средства. Двете почистващи фирми продължават да обработват пътищата със сол и пясък. Заради започналото покачване на температурите и евентуалната опасност от заледяване довечера, фирмите ще започнат в следобедните часове и отново на сутринта да обработват участъци с очакван водосбор от топящ се сняг по пътните артерии. В Старозагорска област за изтеклото денонощие по пътищата са работили 109 почистващи машини. Според справка, изпратена от районните кметове, снегът във Варна е изчистен.

От АПИ уточняват, че е възстановено е движението на МПС в областите Русе, Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Ямбол, Шумен, Габрово и Добрич. Отпада ограничението за движение на тежкотоварни МПС над 12 тона по път II-19 проход Предела. Няма населени места без ток в Югоизточна България.

 

#София #Варна #Бъргас #България #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници