Самоуби се проф. Венцеслав Бусарски, светило в неврохирургията

Самоуби се проф. Венцеслав Бусарски, светило в неврохирургията
A A+ A++ A

Проф. Венцеслав Бусарски, светило в неврохирургията, е сложил край на живота си в петък сутрин със скок от 9-ия етаж. За смъртта му са потвърдили пред "24 часа" от болница “Св. Анна”, в чиято Клиника по неврохирургия 67-годишният Бусарски бе на щат.

Не са известни причините за крайното решение, но според близки на хирурга през последните месеци той страдал от дълбока депресия.

Изданието припомня автомобилната катастрофа на 11 юни 2012 г., когато професорът се блъсна с тойотата си в бетонен стълб на бул. "България" и бе приет в “Пирогов” с над 70% изгаряния и с опасност за живота. След серия операции той се възстанови от тежките травми и се върна към работата си в неврохирургията в “Св. Анна”.

Специалист в областта на мозъчните операции, той бе и шеф на Клиниката по неврохирургия в “Св. Иван Рилски”.

Проф. Бусарски бе част от Катедрата по неврохирургия още от 1974 г. Специализирал в Германия, Великобритания и САЩ, той има над 220 научни труда и е съавтор на ръководства по неврохирургия и неврология. В периода от 2000 г. до 2010 г. медикът е председател на Българското дружество по неврохирургия.

Проф. Бусарски оперира Красимир Маринов - Големия Маргин от дискова херния през 2007 г. Разрешението за операцията бе дадено след зрелищно съдебно заседание.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино