В България осъдиха венецуелка на 7 години, заради 3 килограма хероин

В България осъдиха венецуелка на 7 години, заради 3 килограма хероин
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура (СГП) постигна 7-годишна присъда за контрабанда на кокаин за 627 хиляди лева, след като Бетси Антекера се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата, съобщиха от прокуратурата. На 10.05.2015 г., с полет от град Сао Пауло, Бразилия, венецуелската гражданка пристигнала на летище София.

Митнически служители извършили проверка на Бетси Антекера и на багажа, който носела. Когато отворили куфара на обвиняемата, им направило впечатление, че в него има голям брой зарядни устройства за мобилни телефони, рулон–дезодоранти и пасти за зъби. След като проверили тези вещи с рентген се видяло, че всички те са силно уплътнени отвътре. По тази причина бил направен полеви тест, който дал положителна реакция за наличие на наркотици. Незабавно започнало досъдебно производство, а Бетси Антекера била задържана.

Установено е, че в багажа си венецуелката пренасяла близо 2 килограма и 400 грама чист кокаин на стойност 627 000 хиляди лева. Наркотикът бил разпределен и скрит на 29 места в куфара на обвиняемата.

Бетси Антекера вече е приведена в затвора на град Сливен, където следва да излежи 7-годишната си присъда при първоначален ”строг режим ”.

По друг случай - за държане с цел разпространение на хероин и амфетамини на обща стойност 2 280 лева СГП внесе в СГС обвинителен акт срещу Елена Стефанова. Деянието е извършено през август 2015 г. в София. На 20.08.2015 г. мъж позвънил по телефона на обвиняемата, тъй като желаел да закупи хероин. След като двамата се уговорили, той отишъл до жилището на Стефанова на ул. ” Иларион Драгостинов ” в столицата. Там помолил Стефанова да й плати за дозата на следващия ден, но тя отказала. Мъжът си тръгнал от дома й, но бил спрян за проверка от полицаи. Те наблюдавали жилището на обвиняемата, тъй като имали информация, че тя продава от там наркотици. Пред тях мъжът споделил, че имал договорка с нея да закупи доза хероин.

Малко по–късно полицаите забелязали, че Стефанова излиза от къщата си и се тръгнали към нея. Когато ги забелязала, тя побягнала обратно към дома си, но била задържана. Пред полицаите признала, че държи в жилището си наркотици. На място била извикана оперативно-дежурна група, като къщата била претърсена. В дома на жената били открити и иззети хероин и амфетамини с общо тегло над 30 грама. Наркотиците били скрити на няколко места в жилището й. Те били разпределени на множество малки дози, подготвени за пласиране.

#Венецуела #Бразилия #летище #София #СГП #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници