Стрелча се разбунтува срещу бившия си кмет

Стрелча се разбунтува срещу бившия си кмет
Иван Евстатиев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Да бъде отнето почетното гражданство на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за изнасилване на 16 годишно момиче. Това е единствената точка, по която ще вземе решение днес общинският съвет в града, който беше свикан на извънредно заседание.

Евстатиев в момента е в ареста за 72 ч, а случая е поела прокуратурата в Пазарджик, тъй като всички прокурори от Панагюрище са си дали отвод. Главният прокурор Цацаров, до когото жителите на Стрелча писаха с настояване за независимо разследване, разпореди преместването.

От една от знаковите си фигури се разграничи и Областният съвет на БСП. В специална декларация бе отправен призив към компетентните органи да си свършат работата, а общинската организация на БСП да избере заместник на лидера си.

Жителите на Стрелча изразяват негодуванието си вече трети ден с протестни акции пред общината. Очаква се утре прокуратурата да внесе искане за най- тежката мярка за неотклонение " задържане под стража".

Освен почетното гражданство, стрелчани искат да премахнат и няколко паметника, които Евстатиев откри като кмет. На табелките за спонсорство има и неговото име

#Стрелча #изнасилване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »