Жълт код за ниски температури в 15 области и в София

Жълт код за ниски температури в 15 области и в София
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код за ниски температури е обявен в 15 области на страната и в столицата за 20 януари, по данни на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението е за София град и за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговщка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Софийска, Пернишка и Кюстендилска, както и за София-град.
 
Температурите през нощта ще са отрицателни за цялата страна, но докато на места в Дунавската те ще паднат до минус 18-19 градуса, в крайните югоизточните райони и край морето ще бъдат далече по-поносими -  минус 3-4 градуса.

В сряда над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По поречието на Дунав ще се образува ниска слоеста облачност, на места там и видимостта ще е намалена. По-съществени увеличения на облачността ще има и над крайните южни райони, но валежи не се очакват. Ще е почти тихо, около пладне в източните райони ще се появи слаб южен вятър.

Дневните температури ще са в широки граници: от минус 10 градуса в районите с трайна ниска облачност в близост до река Дунав, до 3-4 градуса в югоизточните райони.

#жълт код #студ #НИМХ към БАН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници