15 загинали след нападение на пакистански университет

15 загинали след нападение на пакистански университет
A A+ A++ A

Поне 15 души са загинали при въоръжено нападение срещу пакистански университет, съобщава пакистанската агенция „Даун“. По-рано беше съобщено за загинали трима души и до 50 са ранени. Според съобщения на свидетели нападателите са застреляли между 60 и 70 студенти, но все още няма официално потвърждение на тази информация. Според някои данни по време на нападението в университета „Бача Кан“ в Чарсада, близо до Пешавар, се е провеждал поетичен конкурс, на който са били поканени 600 гости.

Свидетели съобщават също и за два мощни взрива, като според полицията все още има въоръжени с огнестрелно оръжие нападатели на свобода.

Нападението е извършено от 4 въоръжени лица, нахлули на територията на университета и открили огън. Има данни, че сред ранените са и четирима служители на спецчастите, от които един е починал .Полиция, войници и специални части започнаха сухопътна и въздушна акция в университета в опит да неутрализират нападателите. До сега е потвърдено за смъртта на двама от тях.


По данни на изданието университетските общежития са евакуирани, а ректорът на университета обяви, че никой от студентите и преподавателите не е пострадал. По време на нападението на територията на университета е имало около 3000 студенти.

Град Чарсада се намира на 50 километра от големия град Пешавар, който мястото на едно от най-кървавите екстремистки атаки. През 2014 г. месдтни талибани нападнаха военно училище, убивайки над 150 души, повечето от които деца.

#Пакистан #атентат #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници