БСП и ДПС внасят вот на недоверие заради скандала в здравеопазването

БСП и ДПС внасят вот на недоверие заради скандала в здравеопазването
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На среща днес от "БСП лява България" и ДПС са се обединили около тезата, че трябва да бъде внесен вот на недоверие към правителството.

Причината е скорошният скандал с незаконното внасяне и употреба на ваксината ''Пентаксим''. Вчера здравният министър Петър Москов защити медикамента, като увери, че той не е опасен за здравето и не е е бил използван.

По-късно през деня се оказа, че някои лични лекари вече са започнали употребата на ваксината, а тя не е била одобрена за внасяне в страната.

Една от спорните идеи, за които е атакуван здравният министър, е за пръстовите отпечатъци, с които ще влизаме в болница. Според депутати това е унижение за българския гражданин. По думите на Москов обаче системата ще пресече редица методи за корупция и източване на Здравната каса.

Депутатите от БСП и ДПС ще настояват да има дебати не само по същността на вота, но и по темата за скандала с ваксините, за да се фокусира общественото внимание върху нея. 

От "БСП лява България" се срещнаха днес и с представители на ПГ "Български демократичен център" (БДЦ). До понеделник от БДЦ ще решат дали ще участват във внасянето на вота.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници