Катастрофа межди автобуси на пътя София-Варна, има ранени

Катастрофа межди автобуси на пътя София-Варна, има ранени
A A+ A++ A

Има към 10 ранени при катастрофа между два автобуса и микробус на главния път София-Варна, до омуртагското село Камбурово. Данни за загинали към момента няма.

Инцидентът е станал към 15 часа. Автобусите, по информация на очевидци, са на "Биомет" и "Юнион Ивкони". Първият пътувал към София, а другият към Варна. Ударили са се почти челно и са изхвърчали в нивите.

На мястото има 4 линейки от цялата търговищка област, съобщи шефът на полицията Николай Ненков. По първоначална информация има тежко пострадала жена, която е с рани по главата. По-сериозно бил пострадал и единият шофьор. Присъстващи на мястото съобщиха за "Труд", че има много ранени, съдейки по окървавените лица и травми.
Общо петима души са пострадали и ги транспортират към болницата в Търговище, съобщи Нова тв. В автобуса на "Биомет" е имало 26 пътници, като по-тежко е пострадал шофьорът. В автобуса на "Юнион Ивкони" няма тежко пострадали, но хората са уплашени, а някои са с охлузни рани.

Останалите пътници ще бъдат транспортирани с други автобуси.

По първоначални данни катастрофата е станала заради неправилно изпреварване от микробус. При опит да избегнат удар в него е последвал сблъсък между автобусите, гласи първата информация.

#катастрофа #София #Варна #автобус #микробус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници