Миков: В управляващата коалиция си извиват ръцете

Миков: В управляващата коалиция си извиват ръцете
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Михаил Миков очерта като слаби политиките в енергетиката, социалната и демографската сфера. Той посочи още убийствата и проблемите в здравеопазването като провали на управлението.

В управляващата коалиция се усещат трусове, каза Миков пред БНР. Все по-несериозни изглеждат опитите на отделни по-малки играчи сред управляващите да извиват ръцете на по-големите си партньори и, не на последно място, да се опитват да се предпазят от отговорността за начина, по който се управлява страната - да се дистанцират управляващото мнозинство представлява механичен сбор от икономически интереси , чиято основна цел не е да осигури добро и правилно управление, а да е активен участник в усвояването на публичен ресурс.

Видимите резултати на управлението създават социално напрежение , каза Миков.

Все повече хора според него ще си дават сметка и ще усещат видимите и невидимите резултати от този начин на управление.

Лидерът на БСП посочи и скандалите в съдебната система като опасни за доверието в институциите.

"Все по-малко хора вярват, че решенията се вземат от легитимните органи на държавата, а не с есемеси, с телефонни обаждания. За това допринася и често демонстративно пренебрежително отношение, като се тръгне от министър-председателя. Тихомълком през последните месеци тече процес, който застрашава конституционна подредба, така, както беше предвидена преди 25 години. Поредна идея за референдум ?! Добре! Но той може да генерира енергия, с която да се търси промяна на конституционно-установената форма на държавно управление по вкуса на някои негови спонсори, както се случва с политическите проекти в България".

 

#Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници