Станка Златева за контузията в кръста, която я извади от активния спорт

Станка Златева за контузията в кръста, която я извади от активния спорт
A A+ A++ A

Станка Златева даде първото си обширно телевизионно интервю за предаването "Код Спорт" по TV+ след решението си да спре с борбата. Златното момиче от Крушаре се оттегли заради измъчващите я в последните години контузии. Носителката на пет световни титли, шест европейски и два сребърни олимпийски медалаобяви на 18 януари, че слага край на впечатляващата си кариера.

- Свикнахме през последните 10 години интервютата с теб да са по радостен повод, най-често след награждаване. Сега е по-различно, малко ни е тъжно. Ти как се чувстваш?

- Вече се успокоих. Имаше един момент, в който не знаеш дали да спираш, дали да продължиш, но вече се успокоих и ми е по-добре.

- Каква е тази фатална травма и колко месеца трябваше да се бориш с нея, за да я преодолееш?

- Травмите са много. Знаете, че и коленете, и глезените са ми оперирани, но тази травма в кръста не отшумя и даде възпаление надолу по глезените и коленете. Преди месец и половина-два се беше възпалило даже и коляното, имаше вода. Доктор Хубенов се грижи за мен, слагахме инжекции, но е трудно. Няма как да се натоварваш по този начин, по който си го правел преди.

- Изведнъж ли взе решението или го имаше като вариант след първите Европейски игри в Баку миналото лято?

- По принцип, да. Аз го мислех, още преди Игрите, но на "Дан Колов" станах първа и изкарах още малко. Опитах се и затова може би продължих още малко.

- Истината е, че всички много искаха, но не знаят какво ти коства.

- Да, отстрани е някак си по-лесно, когато гледаш някой и казваш: "Ти можеш, можеш!". Но аз си знам какво ми е точно на мен.

- Първото нещо, което е по-различно за теб, след като обяви решението си за край на кариерата. С какво се раздели като чувство, като вътрешно усещане?

- Напрежението и стресът постоянно да си на макс, постоянно да мислиш за тази цел, да нямаш спокойствието един ден да решиш да не правиш нищо - това много тежи на спортистите. Сега някакси ми олекна и спя даже по-спокойно.

Цялото интервю с 5-кратната световна шампионка може да прочетете в Sporta.bg

#Станка Златева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници