Леко затопляне до минус 6-7 °

Леко затопляне до минус 6-7 °
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Днес времето ще е малко по-топло, с максимални температури от минус 6-7° в районите с по-трайна мъгла, до 4-5° на места в Южна България. През предстоящата нощ облачността ще е значителна и на места от север на юг ще превали предимно слаб сняг. В северозападните райони има условия снегът да премине в слаб дъжд и да се образуват поледици. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Жълтият код за ниски температури ще е в сила за областите Кюстендил, Перник, София град и София област, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи ще има едва през нощта. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 0° до 3°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. След пладне облачността ще се увеличи. Валежи от сняг ще има през предстоящата нощ. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части и силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

#България #времето #температури #мъгла #налягане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници